Documentatie Webinar publiceren Registratieproces deelnemers

Registratieproces deelnemers

Via de registratiepagina of embed formulier kunnen mensen zich inschrijven voor jouw webinar. Hier vind je alle registratieopties.


Bevestigingspagina

Zodra iemand zich inschrijft voor jouw webinar via de registratiepagina komen ze op de bevestigingspagina terecht, tenzij je een eigen bevestigingspagina hebt ingesteld.

Op de bevestigingspagina wordt gepersonaliseerde informatie van de inschrijver getoond. Deze informatie wordt ook per e-mail verzonden, tenzij je de bevestigingsmail hebt uitgeschakeld.

Op de bevestigingspagina staat wanneer het webinar plaatsvindt met een optie om deze aan de agenda van de inschrijver toe te voegen. Ook kan de bevestigingsmail opnieuw worden verzonden en kan de unieke kijk link worden gekopieerd.

Als iemand zich voor meerdere uitzendingen tegelijkertijd inschrijft wordt dezelfde informatie in beeld gebracht voor alle geselecteerde uitzendingen.

Onderaan de pagina staat een linkje met technische kijkers informatie waarin we tips geven hoe het webinar succesvol bekeken kan worden.

Als iemand zich vlak voordat het webinar gaat beginnen aanmeldt wordt er op de bevestigingspagina ook een link in beeld gebracht om direct door te gaan naar het webinar.


Bevestigingsmail

Na aanmelding wordt er direct een bevestigingsmail verzonden, tenzij je deze hebt uitgeschakeld.

De bevestigingsmail kan je naar wens aanpassen. In de bevestigingsmail zit de kijk button, achter deze kijk button wordt automatisch de unieke kijk link toegevoegd. De inschrijvingen kunnen zich ook uitschrijven voor je webinar.

Je kan de bevestigingsmail uitschakelen, dit doe je bij de geavanceerde opties bij het bewerken van je webinar. Let op! zorg er wel voor dat de inschrijving zijn unieke kijk link ontvangt.


Opnieuw registreren

Als een inschrijver zich voor de tweede keer probeert aan te melden komt er een bevestiging hiervan met een optie om de bevestigingsmail met alle persoonlijke informatie nogmaals toe te zenden.


Uitschrijven

Als iemand zich wilt uitschrijven voor je webinar kan dat via de link onder de button in de bevestigingsmail. Deze link staat standaard aan, je kan deze ook verbergen op je bevestigingsmail.

Nadat deze persoon de uitschrijving bevestigd ontvangt deze persoon geen mailtjes meer van het webinar.

De opmaak van de uitschrijfpagina is gelijk aan die van de registratiepagina.

Deze persoon vind je wel nog in de “Statistieken”. Onder de naam staat er nu “Uitgeschreven”.