Registratievelden

Standaard worden webinars aangemaakt met twee invoervelden voor je inschrijvingen: e-mail adres en voornaam. Deze twee velden zijn verplicht en benodigd om je kijkers te kunnen identificeren en ze belangrijke informatie over het kijken van je webinar per e-mail te kunnen versturen. Het is uiteraard mogelijk om ook extra velden toe te voegen zoals bijvoorbeeld een achternaam veld, of toestemmingsvelden om gebruikers akkoord te laten gaan met bijvoorbeeld je privacy policy.

Je registratievelden kun je beheren onder "Bewerk webinar" en dan "Registratie".

De velden worden automatisch zichtbaar op je registratiepagina en in je embed formulier.


Standaard velden

Je kunt drie standaard velden tonen in WebinarGeek:

  • E-mail adres (dient een geldig e-mail adres te zijn)
  • Voornaam (verplicht)
  • Achternaam (optioneel)

De eerste twee zijn verplicht en dienen altijd ingevuld te worden. Het achternaam veld staat standaard uit en kun je inschakelen door met je muis over het veld heen te gaan. Je kunt hierbij er ook voor kiezen om het veld verplicht in te laten vullen of niet.


Extra registratievelden

Het is mogelijk om extra registratievelden toe te voegen aan de registratiepagina, denk hierbij aan een bedrijfsnaam, een functienaam of wellicht antwoord op de vraag wat iemand verwacht van je webinar. Je kunt er hier zelf voor kiezen om het veld verplicht te maken of niet.


Toestemmingsvelden

Je kunt je bezoekers vragen om toestemming, bijvoorbeeld om akkoord te gaan met je privacy policy of om toegevoegd te worden aan je mailinglijst. Je kunt deze velden toevoegen vanuit je account voor al je webinars, of specifiek voor één webinar. Je leest er in dit artikel alles over.