Replays


Een replay is een opname van een live webinar die kan worden afgespeeld na afloop van het live webinar. Een replay bevat een exacte weergave van hetgeen live is uitgezonden tijdens de uitzending van het webinar inclusief slides, video's en call to actions en is bedoelt voor degenen die zich hebben ingeschreven voor een live webinar en deze willen terugzien of deze hebben gemist.


Replay instellen

Tijdens het aanmaken van een live webinar kun je replays standaard inschakelen. Dit instellen zorgt ervoor dat er een replay wordt opgenomen van je live webinars, en dat als kijkers inloggen na je live webinar deze automatisch de replay te zien krijgen. Omdat een replay niet live is, zal er geen chat mogelijkheid zijn. Er is wel de mogelijkheid om vragen te accepteren, het inschakelen hiervan zorgt ervoor dat er een vragenbox te zien is tijdens het afspelen van de replay, vragen komen in je mailbox terecht.

Je hebt ook de mogelijkheid om een standaard beschikbaarheid voor replays in te stellen, bijvoorbeeld dat een replay altijd 3 dagen na een live opname beschikbaar blijft. Alle opties (het beschikbaar zetten van een replay, beschikbaarheids data en vragen accepteren) kun je later nog per uitzending wijzigen.

Later bij het aanmaken van je webinar krijg je onder "E-mails" de optie om een replay email in te plannen. Er staat al een "draft" e-mail klaar die je kunt publiceren om actief te maken. De replay email kan worden verzonden naar alle ingeschreven personen (of alleen de kijkers, of niet-kijkers) met de link naar de replay. Je kunt deze alvast vantevoren inplannen, vanaf 1 uur na het live webinar. Je kunt hem ook later inplannen als je bijvoorbeeld zelf eerst de replay wilt terugkijken.


Beschikbaarheid replay

Zodra je live webinar is afgelopen gaan we over tot het verwerken van de opname voor de replay. Dit duurt gemiddeld zo'n 15 tot 20 minuten en kun je op het webinar overzichts scherm op wachten. Zodra de replay beschikbaar is verandert de knop "Verwerken replay" automatisch in een knop om de replay te kunnen bekijken of delen. Zelfs als je replays niet in hebt geschakeld kun je alsnog zelf een replay van je webinar terugkijken en alsnog later besluiten om deze beschikbaar te maken.


Uitnodigen van kijkers

Zodra de replay beschikbaar is kun je deze gaan delen. Je kunt ofwel de replay email (zie "Replay instellen") versturen naar iedereen die zich heeft ingeschreven, of je kunt ervoor kiezen om de publieke link van de replay te delen. De publieke link is een unieke link per replay die je eenvoudig kunt delen. Iedereen met de link kan de replay bekijken. Kies hiervoor bij "Replay" op "Deel publieke link". De knop "Replay" is beschikbaar per uitzending.

Let erop dat je de publieke link alleen deelt met mensen die de replay mogen bekijken. Houd er ook rekening mee dat bij het kijken via de publieke link - omdat deze generiek is per replay - er geen statistieken worden bijgehouden over de kijkers via de publieke link en call to actions en polls niet in beeld komen daar deze niet beantwoord kunnen worden. Ook kunnen er via de publieke link geen vragen worden gesteld.


Replay instellingen aanpassen

Per uitzending kun je (vooraf en achteraf) alle replay instellingen nog aanpassen. Zo kun je te allen tijde een specifieke replay beschikbaar of niet beschikbaar maken en kun je ook per uitzending alvast een verloopdatum instellen tot wanneer je de replay wilt aanbieden. Klik hiervoor op "Replay" en dan "Instellingen" in het overzicht met uitzendingen.

Statistieken

De statistieken van de replay zoals aantal kijkers zijn beschikbaar als onderdeel van de statistieken van de uitzending van het live webinar. Zo krijg je een totaal overzicht van live en replay kijkers van je gehele uitzending. Je kunt zien hoeveel live en hoeveel replay kijkers er zijn geweest en kunt per kijker zien of ze wel of niet de replay en/of de live uitzending hebben bekeken.

Houd er rekening mee dat voor kijkers via de publieke link er geen statistieken worden bijgehouden.


Replay downloaden

Het video bestand van de replay kun je na afloop downloaden als een MP4 bestand. Je vind dit onder het "Replay" menu in de lijst met uitzendingen. Het video bestand bevat de video (camera, screensharing etc.) en de slides. Het video bestand bevat niet de video injecties. Je kunt deze bijvoorbeeld afspelen met VLC player. Ook is het mogelijk om de video bijv. te uploaden naar YouTube.

Heb je problemen met het bewerken van de video? Upload deze dan naar YouTube om deze daarna weer te downloaden, dit laatste bestand is vaak te gebruiken in video editing software. Ook kun je de YouTube link gebruiken om de opname beschikbaar te maken als on demand of automated webinar.


Veel gestelde vragen

Wordt er altijd een opname gemaakt van mijn webinar?

Ja, er is altijd een opname van je live webinar, ongeacht je keuze voor replays.

Kan ik mijn replay achteraf bewerken?
Nee, dat is niet mogelijk. Dit geldt voor de opname en de elementen van de replay zoals slides en call to actions. De replay is een exacte weergave van het live webinar. Wel kun je de replay downloaden, offline bewerken en later beschikbaar maken in WebinarGeek als bijv. een on demand of automated webinar.

Wat als ik meer mogelijkheden wil met mijn replay zoals meer statistieken of een eigen inschrijfpagina?
Een replay is bedoelt voor kijkers van een live webinar, of degenen die deze hebben gemist. Als je behoefte hebt aan meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een eigen registratiepagina, of meer statistieken, kun je je opname omzetten in een on demand webinar. Dit is een eigen webinar met veel meer mogelijkheden zoals een eigen registratiepagina, de mogelijkheid om follow-up emails te sturen en meer statistieken. Klik hiervoor bij "Opties" naast de uitzending op "Creëer on demand webinar".


Nog hulp nodig?

Neem gerust contact op, we helpen je graag.

Chat met ons