Documentatie Content delen Side by side presenteren

Side by side inschakelen

Tijdens een live webinar is het mogelijk om je vooraf geuploade presentatie en webcam tegelijkertijd te laten zien. Op die manier kan je als presentator dus het hele webinar in beeld zijn. Zo maak je nog meer connectie met je publiek.

De optie om side by side te kunnen presentere schakel je tijdens het aanmaken van je webinar in. Dit doe je onder de stap "webinar" in de webinar wizard.

Nadat je de presentatie hebt geupload, kan je de optie inschakelen.


Afmetingen camera en presentatie

Als de camera en presentatie samen in beeld komen zorgt de camera standaard voor 30% van de grootte en de presentatie voor 70%, dit om de presentatie (wat vaak het belangrijkste deel is) duidelijk in beeld te laten komen. Je kunt deze verhouding echter wijzigen in bijvoorbeeld 50/50% of een andere verhouding, klik hiervoor op het bewerken van de webinar pagina:

Houd vervolgens je muis over het icoontje met de twee pijltjes, en sleep desgewenst naar links of rechts om de grootte aan te passen. Als je je muis loslaat wordt de grootte vastgezet en automatisch opgeslagen. Je kunt de camera of slide nooit kleiner dan 30% van het totaal maken, dit om voldoende ruimte over te houden voor de webinar knoppen:


Side by side presenteren

Open het live webinar. Je webcam wordt direct geactiveerd. Om sidy by side te kunnen presenteren, ga je naar de presentatie en zet je die aan.

Direct als je de presentatie hebt aangezet, zie je dat deze naast het beeld van je webcam wordt geplaatst.


Veelgestelde vragen

Kan ik side by side ook gebruiken met schermdelen?

Nee dat is niet mogelijk. Side by side werkt alleen met vooraf geuploade slides.

Kan ik side by side tijdens het webinar inschakelen?

Het is alleen mogelijk om deze optie tijdens het aanmaken van het webinar in te schakelen.

Kan ik tijdens het webinar nog wisselen van schermindeling?

Nee dat is niet mogelijk. Als je vooraf hebt ingesteld dat je side by side gaat presenteren, is dat voor de hele live uitzending.

Kan ik de webcam of presentatie ook omdraaien?

Nee dat is niet mogelijk. Op dit moment is het niet mogelijk om de indeling te veranderen.

Kan ik mijn webcam uitschakelen tijdens het side by side presenteren?

Nee dat is niet mogelijk. Op dit moment is het niet mogelijk om je webcam uit te schakelen tijdens het side by side presenteren.