Documentatie Webinar omgeving Side by side presenteren

Side by side presenteren

Tijdens een live webinar is het mogelijk om je vooraf geuploade presentatie en webcam tegelijkertijd te laten zien. Op die manier kan je als presentator dus het hele webinar in beeld zijn. Zo maak je nog meer connectie met je publiek.

Klik in de webinar wizard op “Webinar” > “Webinar pagina”.


Side by side presenteren instellen

Nadat je de presentatie hebt geüpload, kun je de side by side optie inschakelen.

Klik op de switch "Camera en presentatie tegelijkertijd in beeld uit".

Deze optie kan je alleen tijdens het aanmaken/bewerken van je webinar in of uitschakelen en niet tijdens een live webinar.


Verhoudingen instellen

Zodra je deze optie het ingeschakeld zie je dit in de voorvertoning. De instellingen staan standaard op 30% camera en 70% presentatie, dit om de presentatie (wat vaak het belangrijkste deel is) duidelijk in beeld te laten komen.

Je kunt deze verhouding echter wijzigen in bijvoorbeeld 50/50% of een andere verhouding, klik hiervoor op de oranje button "Webinar pagina bewerken" om naar de editor te gaan.

Klik met je muis op het icoont met de twee pijltjes, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep desgewenst naar links of rechts om de grootte aan te passen. Als je de linker muisknop loslaat wordt de grootte vastgezet en automatisch opgeslagen. Je kunt de camera of slide niet kleiner dan 30% van het totaal maken.


Side by side presenteren

Open het live webinar. Je webcam wordt direct geactiveerd. Om sidy by side te kunnen presenteren, ga je naar de presentatie en zet je die aan. Direct als je de presentatie hebt aangezet, zie je dat deze naast het beeld van je webcam wordt geplaatst.


Veelgestelde vragen

Kan ik side by side ook gebruiken met schermdelen?

Nee dat is niet mogelijk. Side by side werkt alleen met vooraf geuploade slides.

Kan ik side by side tijdens het webinar inschakelen?

Het is alleen mogelijk om deze optie tijdens het aanmaken/bewerken van het webinar in te schakelen.

Kan ik tijdens het webinar nog wisselen van schermindeling?

Nee dat is niet mogelijk. Als je vooraf hebt ingesteld dat je side by side gaat presenteren, is dat voor de hele live uitzending.

Kan ik de webcam of presentatie ook omdraaien?

Nee dat is niet mogelijk. Op dit moment is het niet mogelijk om de indeling te veranderen.

Kan ik mijn webcam uitschakelen tijdens het side by side presenteren?

Nee dat is niet mogelijk. Op dit moment is het niet mogelijk om je webcam uit te schakelen tijdens het side by side presenteren.