Triggers


Om een integratie te activeren moet je na het opzetten van de koppeling een trigger aanmaken. Een trigger zorgt ervoor dat een proces wordt gestart, nadat een gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Een integratie werkt alleen bij een actieve trigger.

Dus het moment van registratie voor een webinar kan bijvoorbeeld een trigger zijn de gegevens van die persoon toe te voegen aan een mailinglijst. Het toevoegen aan de mailinglijst is dan de actie die moet worden uitgevoerd. Dit gebeurt allemaal automatisch als je de trigger hebt ingesteld.

Voorbeelden

Stel je hebt een webinar en je wilt een mailing vanuit je eigen mailsysteem sturen naar alle mensen die naar je webinar hebben gekeken. Je kan dan een trigger toevoegen die ervoor zorgt dan mensen die je webinar hebben bekeken op een specifieke mailinglijst komen of dat ze een tag krijgen (de opties verschillen per integratie). Zodat jij je mailing hierop kan aanpassen.

Je kan dit bijv. ook doen met mensen die niet naar je webinar hebben gekeken.


Verschillende soorten triggers

Je kunt verschillende triggers instellen en het is mogelijk om meerdere triggers per integratie in te stellen. Het verschilt per integratie welke triggers je kan instellen.

  • Nieuwe registratie: Deze trigger is beschikbaar bij elke webinar vorm en bron van registratie. Deze trigger wordt uitgevoerd zodra iemand zich inschrijft voor je webinar.

  • Nieuwe kijker: Deze trigger is beschikbaar bij elke webinar vorm. Bij een live of automated webinar wordt deze trigger ongeveer een uur na het webinar uitgevoerd. Alle kijkers die live aanwezig waren worden meegenomen. De replay en on demand kijkers worden ongeveer een uur na kijken doorgestuurd. De kijker moet minimaal 30 sec. hebben gekeken.

  • Niet-kijker: Deze trigger is beschikbaar bij een live en automated webinar. Ongeveer een uur na het live en automated webinar wordt deze trigger uitgevoerd > Alle inschrijvingen die niet live hebben gekeken worden meegenomen.

  • Nieuwe channel lead: Deze trigger kan je toevoegen op account niveau en wordt uitgevoerd zodra iemand zich inschrijft voor je channel updates. 


Welke acties zijn er?

Nadat je een trigger hebt gekozen, stel je de actie in die moet plaatsvinden.

Er zijn verschillende soorten acties en het verschilt per integratie welke acties je kan instellen.

Als je een ‘Nieuwe kijker’ als trigger hebt ingesteld krijg je de optie om een minimale kijktijd in te stellen, dit is optioneel. De minimale kijktijd stel je in percentages in. Bijvoorbeeld: Het live webinar heeft 60 minuten geduurd. En je wilt dat de deelnemers die minimaal 30 minuten hebben gekeken een tag krijgen of op je mailinglijst worden toegevoegd. Dan stel je 50% in bij de minimale kijktijd.

Klik hieronder op de interactie waarmee je werkt om te zien welke acties je kan instellen:


Triggers op account niveau

Nadat je een koppeling hebt gemaakt met een van de beschikbare marketing tools kan je een triggers instellen. Dit kan zowel op account niveau als op webinar niveau.

Een trigger die je op account niveau aanmaakt, geldt automatisch voor alle webinars in je account. Het is wel mogelijk om deze per webinar te deactiveren.

Klik rechtsboven op “Account” > “Integraties”.

Klik vervolgens op de gekoppelde integratie waar je een trigger wilt toevoegen en klik op “Nieuwe trigger”.

Kies de gewenste trigger en selecteer vervolgens de actie die moet worden uitgevoerd Deze trigger is nu automatisch ingesteld voor elk webinar in je account.

Trigger op account niveau uitschakelen bij webinar

Het is mogelijk om een algemene trigger voor een bepaald webinar uit te schakelen.

Klik op je webinar > “Webinar bewerken” > “Registratie” > “Integraties”.

Klik vervolgens op je integratie waar je de trigger op account niveau hebt ingesteld en klik op “Opties” > “Schakel uit voor dit webinar”.

Je ziet een melding dat de trigger is uitgeschakeld voor dit webinar.

Als je de trigger weer wilt inschakelen klik je op “Opties” > “Schakel in voor dit webinar”.

Trigger op account niveau verwijderen

Klik rechtsboven op “Account” > “Integraties”.

Klik vervolgens op de gekoppelde integratie waar je een trigger wilt verwijderen en klik op “Opties” > “Verwijder”.

Deze trigger is nu bij alle webinars verwijderd.


Triggers per webinar toevoegen

Nadat je een koppeling hebt gemaakt met jouw favoriete marketing tools kan je triggers instellen. Bij het aanmaken van een webinar is het mogelijk om een trigger voor dit specifieke webinar in te stellen. Deze geldt dan alleen voor dit webinar.

Klik op je webinar > “Webinar bewerken” > “Registratie” > “Integraties”.

Selecteer de gewenste integratie en klik op “Nieuwe webinar trigger”.

Kies de gewenste trigger en selecteer vervolgens de actie die moet worden uitgevoerd.

Klik op “Voeg trigger toe” en dan is de trigger actief voor dit webinar.

Trigger per webinar verwijderen

Om de trigger te verwijderen klik je op de integratie waar je de trigger hebt ingesteld.

Klik vervolgens op “Opties” > “Verwijder”.

Deze trigger is nu verwijderd van dit specifieke webinar.


Nog hulp nodig?

Neem gerust contact op, we helpen je graag.

Chat met ons