Documentatie Automated webinars Uitzendschema instellen

Uitzendschema instellen

De eerste stap is om een webinar aan te maken en hierbij te kiezen voor de optie "Automated webinar". Vervolgens vul je een titel in en kun je beginnen om het uitzendschema te maken. Het uitzendschema is een combinatie van individuele en terugkerende uitzendingen. Je kunt dus bijvoorbeeld een uitzending plannen specifiek op dinsdag om 18:30, en daarnaast zorgen dat er elke vrijdag vast om 20:00 een uitzending is. Wil je een eenmalige uitzending kies je voor "op", en anders op "elke":

Eenmalige uitzending instellen

Kies je voor "elke" kun je kiezen voor een specifieke dag, of elke dag. Je kunt ook kiezen voor een schema van bijvoorbeeld elke maandag en elke vrijdag, hiervoor kun je gewoon een nieuwe terugkerende uitzending toevoegen:

Bij een terugkerend uitzendschema wil je natuurlijk niet hebben dat je kijkers bij registratie hoeven te kiezen uit honderden mogelijkheden. Hiervoor limiteren we het aantal uitzendingen dat in beeld is op de registratiepagina. Dit kies je bij de volgende stap:

Om het zo 'echt' mogelijk te maken kun je bij de volgende optie enkele data uitsluiten in je uitzendschema. Je kunt hierbij feestdagen toevoegen maar bijvoorbeeld ook dagen waarop er bijvoorbeeld geen moderator beschikbaar is voor de chat.

Na het aanmaken van je uitzendschema worden er automatisch uitzendingen ingepland die overeenkomen met je schema, je kunt hierin altijd achteraf nog individuele uitzendingen verwijderen of het schema aanpassen.