Extra gebruikers

Een webinar uitzenden komt een heleboel bij kijken. En daarbij red je het soms niet in je eentje. Dat is waarom je in WebinarGeek ook meerdere gebruikers kunt toevoegen aan je webinar zodat je het werk kunt delen.


Verschillende gebruikersrollen

In WebinarGeek hebben we verschillende gebruikersrollen:

 • Presentator:
  • Degene die het webinar organiseert en het account beheert.
  • Kan een webinar starten en stoppen.
  • Beheert andere gebruikers in een webinar.
  • Toegang tot alle functionaliteiten.
 • Co-presentator: (alles over de co-presentator)
  • Kan op uitnodiging van de presentator in beeld komen en spreken tijdens een webinar.
  • Kan tijdens het spreken de interacties en content (slides/video's) bedienen.
  • Kan de chat (privé en openbaar) beheren. Dat wil zeggen in- en uitschakelen en reageren op vragen van kijkers.
 • Moderator:
  • Kan reageren via de chat (privé en openbaar) en zo vragen van kijkers beantwoorden of doorspelen naar de presentator en de chat in- en uitschakelen.

Gebruikers toevoegen

Het toevoegen van gebruikers doe je nadat je een webinar hebt aangemaakt en gepubliceerd. Na het publiceren van het webinar kom je op het dashboard terecht. Daar kan je extra gebruikers toevoegen en deze ook beheren.

Klik op “Voeg toe” en vervolgens op "+ Gebruiker toevoegen" onder "Extra gebruikers".

Selecteer de rol en vul de gegevens in van de extra gebruiker die je wilt uitnodigen.

De uitnodigingsmail wordt standaard verstuurd. Klik op het vinkje om de uitnodigingsmail niet te versturen. Klik op "Opslaan" om de extra gebruiker toe te voegen.

De opgeslagen gegevens kan je altijd bewerken of verwijderen. Dit doe je bij het bewerken van je webinar. Ga naar “Extra gebruikers “ en klik op "Bewerk" > "Wijzig gebruiker" of "Verwijder gebruiker".


De uitnodigingslink versturen

Om een extra gebruiker ook daadwerkelijk uit te nodigen, kan je een e-mail versturen. Deze mail bevat twee unieke links waarmee die persoon kan deelnemen in de rol aan het webinar. Eén link is voor het test webinar (voor als je via "Test het webinar" een test start) en eentje is voor het echte live webinar:

De link voor een extra gebruiker is geldig voor het gehele webinar, dus inclusief alle uitzendingen. Door op de link te klikken komt die persoon in het actieve webinar in de rol die jij hebt toegekend.


Testen met een extra gebruiker

Natuurlijk wil je voor het webinar kunnen testen of alles duidelijk is voor iedereen.

In de testomgeving van het webinar kan je test kijkers en moderators uitnodigen. Links naast het microfoon kun je de kijkers en moderators uitnodigen.

Om met een co-presentator te testen moet je deze wel eerst als "Extra gebruiker" toevoegen. Stuur vervolgens de uitnodigingsmail, in de uitnodigingsmail ontvangt de co-presentator een test link en een link voor het echte webinar. Zodra je een test webinar opent via "Test het webinar", kan de co-presentator met jou verbinden.