Documentatie Co-presentator Verbinden met een co-presentator

Verbinden met een co-presentator

Zodra je de co-presentator hebt toegevoegd kunnen jullie samen het webinar presenteren, jullie kunnen dus beiden tegelijkertijd hoorbaar zijn maar er is maar één zichtbaar.


Voorafgaand aan het webinar verbinden

Voorafgaand aan het webinar kan je met de co-presentator inloggen. Dit doe je door zelf in te loggen en naar de live (test) omgeving te gaan laat vervolgens de co-presentator op de uitnodigings link klikken om naar het (test) webinar te gaan.

Wanneer jullie beide in de live (test) omgeving zitten kan de co-presentator op "Verbinden" klikken om verbinding te maken met de hoofdpresentator.

Nadat de co-presentator op “Verbinden” heeft geklikt krijg je een melding om met de co-presentator te verbinden.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht krijgen beide presentatoren onderin het beeld een video met de andere presentator in beeld en jijzelf. Er kan nu via audio met elkaar gecommuniceerd worden. Ideaal dus voor de voorbereiding!


Tijdens het live webinar verbinden

Je kan het webinar al starten voordat je bent verbonden met de co-presentator. De co-presentator kan op elk moment verbinden. Als de co-presentator tijdens het live webinar wilt verbinden, dan wordt de co-presentator bij toelating op mute gezet. Je kan dit uitzetten door op het microfoon te klikken onder bij de video van de co-presentator.


Webinar starten

De hoofdpresentator start altijd het webinar, door op "Start (test) webinar" te klikken.

Tijdens het live webinar is er maar één van beiden in beeld voor de kijkers, maar beiden zijn jullie hoorbaar. Jij als hoofdpresentator kan op elk moment de co-presentator muten, dit doe je door over zijn video te gaan en op het ‘microfoon’ icoon te klikken.

Je ziet zelf groot in beeld wie er op dat moment zichtbaar is voor de kijkers, ook zie je een blauwe lijn (onder bij de video's) bij de video van de presentator die aan het presenteren is.

Om je co-presentator in beeld te brengen, klik je onder de video op de co- presentator.

Om terug te schakelen klik je op jezelf.

Het wisselen tussen presentatoren kun je zo vaak doen als je wilt. En als je klaar bent met het webinar kun je als hoofdpresentator klikken op "Stop (test) webinar" om het webinar te beëindigen. De verbinding met de co-presentator zal ook worden verbroken maar kan uiteraard voor een nieuwe test of live webinar weer opnieuw worden opgezet.