Webinar koppelen aan een webinar serie


Koppel webinars aan elkaar, zodat een serie ontstaat. Dit is een handige feature voor bijvoorbeeld het creëren van een cursus met verschillende lessen.

Het voordeel hiervan is dat je maar één link voor de registratiepagina hoeft te delen en niet alle instellingen voor elk webinar hoeft te doen.

Bezoekers van de registratiepagina kunnen zich op die ene pagina voor één of meerdere webinars tegelijkertijd inschrijven.


Wat doet koppelen?

Bij het koppelen van webinars worden bepaalde onderdelen geldig voor alle webinars in de serie. De gekoppelde webinars komen op één registratiepagina te staan, waar iemand zich voor één of meerdere webinars kan inschrijven.

De registratiepagina, registratievelden, embed formulier, bevestigingspagina, betalingen, bevestigingsmail en de registratielink zijn gelijk aan de gekoppelde webinars.

Je ziet ook de onderstaande melding bij deze instellingen van de gekoppelde webinars.

De overige instellingen zoals de webinar pagina, presentatie, video injectie, sales pagina, evaluatie, interacties en de herinnering, follow up en replay mails worden niet overgenomen. Deze deze kan je per webinar instellen.


Webinar koppelen

Na het maken van je 'hoofd webinar' maak je nieuw webinar aan die je aan het 'hoofd webinar' wilt koppelen.

Stel de titel, datum en tijd etc in en klik op de switch bij "Koppel aan een webinar serie". Selecteer vervolgens een webinar om aan te koppelen en maak het webinar aan. 

In het webinar overzicht worden de gekoppelde webinars door een lichtgrijze lijn met elkaar verbonden.

Gekoppelde webinars kan je niet ontkoppelen.

Je kan wel een gekoppeld webinar verwijderen van het "hoofd webinar".

Dit doe je door in het webinar overzicht te klikken op het pijltje naast "bekijk details" > "Verwijder webinar" van het gekoppelde webinar.

Let op! Het gekoppelde webinar is definitief verwijderd en niet meer terug te halen. 


Nog hulp nodig?

Neem gerust contact op, we helpen je graag.

Chat met ons