Documentatie Na het webinar Webinar statistieken

Totale Statistieken

WebinarGeek geeft een helder overzicht van de prestaties van al je webinars bij elkaar. Zo kan je in één oogopslag zien hoe je webinars presteren. Hier is ook het ‘GeekGemiddelde’ aan toegevoegd, zodat je kunt zien hoe je webinars presteren ten opzichte van andere gebruikers. Je kunt deze statistieken bekijken door in je Account op het menu item ‘Statistieken’ te klikken.

Door op een individueel webinar te klikken of op de button ‘Bekijk rapport’, krijg je de resultaten van dat specifieke webinar te zien. Lees hier meer over de informatie in een rapport van een specifiek webinar.


Registratieflow

De registratieflow toont op welke momenten mensen zich voor jouw webinars hebben ingeschreven. Zo kan je zien welke dag populair is voor mensen om zich te registeren. Je kunt zo ook snel zien welke promotionele acties effect hebben op het aantal inschrijvingen. Door met je muis over de grafiek te gaan, krijg je het aantal inschrijvingen van die dag te zien.


Kijkersratio

Het kijkersratio geeft een beeld van het aantal mensen dat daadwerkelijk je webinar heeft bekeken ten opzichte van het aantal inschrijvingen. Zo kan je bepalen of je een hoog no-show percentage hebt, bijvoorbeeld doordat je niet de juiste doelgroep hebt bereikt met je promotionele acties.


Interactieratio

De interactieratio geeft aan hoeveel interactie er tijdens je webinar is geweest. Dit wordt gebaseerd op het aantal ingevulde polls en calls to action, geplaatste berichten in de chat en ingevulde enquêtes. Hoe hoger de interactieratio hoe meer mensen betrokken zijn geweest tijdens je webinar.


Webinar Rapport

Hier kan je de statistieken van een specifiek webinar bekijken. Ook hier zie je de kijkersratio, interactieratio en registratieflow. Deze hebben hier alleen betrekking op het geselecteerde webinar. Vanuit het overzicht kan je ook naar een aantal andere belangrijke gegevens kijken. Je kunt hier eenvoudig naar navigeren door op het item te klikken. De verschillende opties zijn: inschrijvingen, interacties en berichten.

Heeft het webinar meerdere uitzendingen, dan kan je ook het rapport van een specifieke uitzending bekijken. In de donkere menubalk zie je achter de titel van het webinar ‘Alle uitzendingen’. Als je daar op klikt opent een menu, waar je de verschillende uitzendingen kunt selecteren.

Je kunt ook eenvoudig switchen naar een rapport van een aan webinar. In de donkere menubalk kan je op de titel van het webinar klikken. Dan opent een scroll menu met een overzicht van alle webinars. Kies hier het webinar waar je het rapport van wilt zien.


Inschrijvingen

Onder Inschrijvingen vind je een overzicht van alle mensen die zich voor jouw webinar hebben ingeschreven.


Interacties

Als je interacties zoals polls, calls-to-action en een enquête hebt aangemaakt voor het webinar kan je hier de reacties terugzien. Zo kan je snel zien welke mensen interesse hebt getoond of welke antwoorden zij hebben gegeven. Dit is waardevolle informatie om zoveel mogelijk uit de leads te halen van het webinar. Door op ‘Interacties’ te klikken zie je hetzelfde overzicht als in de webinar wizard. Nu aangevuld met het aantal resultaten en een knop ‘Bekijk resultaten’. Als je op de knop ‘Bekijk resultaten’ klikt, krijg je een overzicht van alle individuele reacties op een interactie.

Hoe bedoel je het ijzer smeden, wanneer het heet is. Volg je hete leads direct op om zoveel mogelijk resultaat te boeken


Berichten

Hier kun je de logs terugzien van de chatactiviteiten tijdens een live webinar. Zowel de privé chat als openbare chat berichten kun je hier teruglezen. Dit kan handig zijn als het tijdens het webinar te druk is en je niet alle vragen hebt kunnen beantwoorden. Zo kan je er alsnog voor zorgen dat alle berichten beantwoord worden. Het kan voorkomen dat je een vraag niet direct kunt beantwoorden, je kunt hier dan later op terugkomen. Bij een ondemand webinar worden hier alle vragen die tijdens het webinar worden gesteld door kijkers weergegeven. Deze vragen worden automatisch naar je e-mailadres gestuurd.


Exporteren data

Wij doen er alles aan om de data die wordt verzameld zo goed mogelijk te projecteren, zodat jij hier snel informatie uit kunt halen. Toch kan het soms handig zijn om de data te exporteren om verdere analyses uit te voeren.

De data die kan worden geëxporteerd wordt verzameld tijdens de registratieperiode en de uitzendingen van het webinar. Deze data wordt geëxporteerd naar een .csv bestand.

Ga in het statistieken overzicht van het webinar waar je data van wilt exporteren naar ‘Inschrijvingen’.
Aan de rechterzijde zie je twee knoppen. Eén met de tekst ‘Kolommen’ en één met de tekst ‘Exporteer’. Onder de knop ‘Kolommen’ kun je aanvinken welke kolommen je wilt zien en welke je wilt exporteren.
Door op de knop ‘Exporteer’ te klikken wordt het .csv bestand automatisch gedownload.
Dit bestand vind je vervolgens in de map ‘Downloads’ op je computer.