Documentatie Integraties Zapier

Zapier

Click here to read the English documentation of the Zapier integration.

Zapier is een web-based service die het mogelijk maakt om diverse applicaties met elkaar te koppelen, hiermee kun je WebinarGeek verbinden met meer dan 1000 andere applicaties. Zo kun je (als voorbeeld) zodra er een inschrijving is voor je WebinarGeek webinar, deze inschrijving naar jezelf laten mailen (via Gmail), in een Google Spreadsheet laten plaatsen (via Google Docs) en in je CRM of mail systeem plaatsen (als deze een Zapier integratie heeft).


Vele bedrijven bieden een integratie met Zapier en deze kun je dus met elkaar koppelen. Om te zien welke integraties er mogelijk zijn bij Zapier kun je kijken op de website.


Vereisten

Om gebruik te maken van de WebinarGeek Zapier integratie:

 • Je kunt de beschikking te hebben over een Zapier account (beschikbaar gratis en betaald).
 • Je dient een WebinarGeek Basic of Pro pakket te hebben.

Maak een Zapier account aan

Je kunt op de Zapier website een gratis account aanmaken via de "Sign Up for Free" button. Je kunt ook inloggen op je bestaande Zapier account of kiezen voor één van de betaalde abonnementen.


Koppel Zapier met WebinarGeek

Zapier en WebinarGeek werken samen door middel van Zaps. Zaps beheer je in Zapier en ontvangen je data van WebinarGeek om het vervolgens naar een andere tool door te sturen. Log in op je Zapier account om de koppeling tussen WebinarGeek en Zapier tot stand te brengen.

 1. Klik op "Make a Zapp" om een Zapp aan te maken.
 2. Zoek bij "Choose a Trigger App" naar de WebinarGeek app en selecteer deze.
 3. Kies voor de "Trigger", dit is een actie die data naar Zapier stuurt, op dit moment is er één beschikbaar: "New Registration". Deze wordt geactiveerd zodra iemand zich inschrijft voor je webinar.
 4. Klik bij de volgende stap voor "Connect an Account", er wordt je gevraagd een API Key in te voeren.
 5. Open nu je WebinarGeek account in een andere tab/scherm. Klik op je naam rechtsbovenin en kies voor "Integraties". Kies vervolgens voor "Zapier" en klik op "Verbinden". Je krijgt nu een persoonlijke API key. Kopieer deze en voer deze in bij Zapier.
 6. De verbinding wordt nu tot stand gebracht, en je kunt nu Zapier gebruiken in combinatie met WebinarGeek! In de volgende sectie beschrijven we wat je nu met deze koppeling kunt doen. Je account gegevens worden bewaard, bij nieuwe Zaps hoef je deze niet meer opnieuw in te voeren.

Heb je problemen met de koppeling? Zorg er voor dat je voldoet aan de vereisten zoals hierboven beschreven.


Koppel je Zap met andere tools

Nu je de koppeling tussen WebinarGeek en Zapier tot stand hebt gebracht kun je je Zap verder gaan inrichten.

 1. Na de koppeling van je account kun je bij de "New registration" trigger configureren voor welke webinars deze Zap geactiveerd dient te worden. Je kunt hierbij kiezen voor al je webinars, of voor een specifiek webinar.
 2. Als er een registratie is voor een webinar (of voor de door jouw gekozen webinar) zie je in de volgende stap de gegevens van de laatste registratie staan als bevestiging dat alles werkt. Je ziet hierbij gelijk welke gegevens je allemaal tot je beschikking hebt.
 3. De volgende stap is de "Action" van je Zap inrichten, dit is wat je wilt dat er gebeurd nadat iemand zich inschrijft voor je gekozen webinar(s). Je kunt hierbij kiezen uit meer dan 1000 andere tools variërend van Gmail en Trello tot Marketo en Hubspot. Je kunt hierbij de gegevens van je registratie "linken" aan velden in andere tools.

Voorbeeld: voeg een nieuwe rij toe in Google Spreadsheets na elke webinar registratie


Beschikbare trigger: New registration

Om Zaps aan te maken heb je de beschikking over de "New registration" trigger: deze brengt data van nieuwe registraties vanuit WebinarGeek via Zapier naar andere tools. Belangrijk om te weten over deze trigger is dat:

 • Je kunt bij het kiezen van de "New registration" trigger kiezen om deze alleen te activeren bij nieuwe registraties voor een specifiek webinar, of voor alle webinars binnen je account.
 • Het niet uitmaakt waar je registraties vandaan komen: registratiepagina, embed, API, CSV import. In alle gevallen wordt de data naar Zapier gestuurd.

De gegevens die beschikbaar zijn van iemand die zich registreert, zijn:

 • Voornaam, achternaam en e-mail adres.
 • De gegevens van de extra registratievelden die je hebt aangemaakt voor je webinar.
 • De datum van registratie en de datum van de uitzending waarvoor iemand zich heeft aangemeld.
 • De titel van je webinar.
 • Het "Externe ID" van je registratie indien je deze hebt ingevuld.
 • Het unieke nummer van de registratie binnen WebinarGeek.
 • Alle toestemmingsvelden inclusief labels.
 • Het IP adres van de gebruiker waarmee die zich heeft aangemeld.

Inspiratie: Zap templates

Enkele Zap templates waarmee je direct van start kunt: