FAQ

Veelgestelde vragen over WebinarGeek.Waarom zou ik een webinar on demand beschikbaar stellen via WebinarGeek i.p.v. gewoon als video op mijn website?

Dat is simpel, een video op je website plaatsen zorgt voor kijkers. Het nadeel is dat je alleen niets te weten komt over die kijker. Het is ook niet mogelijk om interacties in te bouwen als polls en calls-to-action.

Wat is een on demand webinar?

Om nog langer resultaat te kunnen halen met je webinars, is het mogelijk om deze on demand beschikbaar te stellen. Mensen kunnen dan op een willekeurig tijdstip jouw webinar bekijken. Wij hebben ervoor gezorgd dat alle interacties behouden blijven. Zo kunnen de kijkers de pollvragen bijvoorbeeld gewoon invullen. Dit levert jou waardevolle informatie op. Laat je webinar op deze manier voor jou werken!

Waarom zou ik een vooraf opgenomen webinar ‘live’ uitzenden i.p.v. on demand beschikbaar stellen?

Een vooraf opgenomen webinar via WebinarGeek zorgt voor een ‘live’ experience bij de kijker. Je zendt het webinar op een gezet tijdstip uit, wat betekent dat te laat ook daadwerkelijk te laat is. De kijkers mist dan een gedeelte van het webinar. Het publiek hoeft dus niet te weten dat het vooraf is opgenomen, tenzij jij dit vertelt natuurlijk. Jij logt ook in tijdens de uitzending, zodat je direct live kunt chatten met de kijkers. Hierdoor blijft de magie van een live webinar behouden. Kijkers ervaren het toch als iets bijzonders om deel te nemen aan een live webinar. Dit resulteert in hogere betrokkenheid.

Waarom zou ik een webinar vooraf opnemen?

Zodat je alle controle hebt over de kwaliteit van de presentatie. Je hoeft niet op het moment van de live uitzending onder hoge druk op de top van je kunnen te presenteren. Door het webinar vooraf op te nemen kan je waarborgen dat je boodschap precies zo overkomt als bedoeld is. Tijdens de uitzending kan je dan alle aandacht richten op het beantwoorden van vragen via de live chat.

Hoe werkt een automated webinar met live interactie?

Bij een automated webinar neem je jouw webinar vooraf op. Zo kun je er dus voor zorgen dat je webinar 100% foutloos is! Ook heb je de mogelijkheid om je webinar visueel zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De software van WebinarGeek zorgt er vervolgens voor dat je het webinar wel kunt uitzenden alsof de uitzending ‘live’ is. Het webinar start op een gezet tijdstip, logt iemand later in dan mist diegene ook daadwerkelijk een gedeelte van het webinar. Door vooraf pollvragen in te stellen en de mogelijkheid bieden om te chatten. De kijker ervaart dus een live webinar en kan direct vragen stellen. Je kunt ook je tijdstippen automatisch laten terugkeren, om zo bijvoorbeeld elke dag om 10 uur of elke maandag om 14 uur je webinar te laten uitzenden alsof het 'live' is.

Hoe werkt een live webinar?

Bij een live webinar nodig je mensen vooraf uit om deel te nemen aan het webinar. Op het afgesproken tijdstip logt iedereen in en geef jij als presentator een live presentatie. De kijkers kunnen vragen stellen en jij kunt daar direct op anticiperen en je verhaal aanpassen.

Waarin onderscheiden jullie je van andere webinar software aanbieders?

Ons product is volledig gericht op het helpen van onze gebruikers om effectieve webinars te organiseren en de resultaten daarvan eenvoudig te kunnen meten om meer resultaat te boeken.

Wij bieden tools om je webinar zo te customizen dat deze binnen je eigen huisstijl passen. Op die manier dragen webinars bij aan je online present en helpen webinars om meer gekwalificeerde leads te genereren en jouw bedrijf te helpen groeien. Wij hebben ook gedetailleerde analytics die jou helpen om de prestatie te monitoren en de uitkomst te optimaliseren of te bepalen aan welke content de kijker behoefte heeft.

Wij zijn de enige aanbieder die zowel live, vooraf opgenomen als on demand webinars in één pakket aanbiedt. Afhankelijk van het doel van het webinar heb je alle mogelijkheden om het beste resultaat te halen. Je kunt je deze naar hart en lust uitleven en voor iedere situatie de gepaste webinar vorm kiezen.

Het gebruik van WebinarGeek betekent dat jij volledige ownership en controle hebt over jouw webinars. Wij geloven er sterk in dat bedrijven die webinars goed in hun marketingmix opnemen, hogere conversies realiseren. Het is de manier om je als bedrijf te presenteren.

Wat is WebinarGeek en wat kan je ermee?

WebinarGeek is een webinar marketing tool. Wij helpen bedrijven met het organiseren, uitzenden en analyseren van marketing webinars om op die manier meer leads te genereren en waardevolle klantrelaties op te bouwen. Meer kijkers, meer leads, meer klanten. Kortom, beter zaken doen met webinar marketing.